Bazen i sauna

Hotel Grand - uvjek nudi najbolje

Bazen
Plivanje je aktivnost koja aktivira cijelo tijelo i usporava proces starenja. Najbolji način da dobijete željeni izgled je upravo plivanje jer potiče mršavljenje i osnažuje mišiće.
Za vitalno i snažno tijelo, dovoljno je plivati 20-tak minuta dnevno ili isplivati nekoliko dužina bazena.

Aktivirajte svoje tijelo i riješite se stresa u bazenu našeg hotela. Kombinovanim korišćenjem bazena i saune Vaše tijelo i duh će biti pripremljeni na najbolji način za dalje aktivnosti.

Površina bazena je 375 m² s dubinom od 2.00 m.
Temperatura vode je 26°C

Sauna
Finci su pioniri pa samim tim i najveći promoteri korišćenja saune na svijetu, te stoga ne čudi podatak da je naziv sauna preuzet iz njihovog jezika, što u slobodnom prevodu znači "znojno kupatilo".
Pod pojmom sauna podrazumjeva se prostorija, u kojoj se temperatura kreće od 70 - 100°C.
Procenat vlažnosti vazduha u sauni ne prelazi deset, mada se može povećati.
Prije upotrebe saune treba znati slijedeće:
Saunu bi trebalo da koriste zdrave osobe, koje nemaju bolesti srca i krvotoka, štitne žlijezde , akutne infekcije, epilepsiju i sl., a poželjno je da je koriste osobe sa aknama, reumatskim tegobama, išijasom, hormonskim i menstrualnim poremećajima.

U sauni dolazi do relaksacije mišića i poboljšanja opšteg psihofizičkog stanja. Redovnom upotrebom poboljšava se otpornost organizma, sagorjevaju se kalorije, ublažava stres, stabilizuje krvni pritisak, te se na prirodan način odstranjuje nečistoća iz Vaše kože.
O Hotelu